Commissie Defensie bezoekt de Belgische F-16's in Jordanië

Door Renate Hufkens op 22 maart 2017, over deze onderwerpen: Defensie

De commissie Defensie ging samen met Minister Vandeput een bezoek brengen aan de Belgische F-16's in Azraq, Jordanië. We gingen onze jongens daar een hart onder de riem steken voor het schitterende werk dat ze daar leveren.

De Belgische toestellen nemen voor de tweede keer deel aan de door de VS geleide missie tegen IS. Ze hernemen de operatie 'Desert Falcon'. Die operatie werd ook al van oktober 2014 tot juni 2015 uitgevoerd. De strijd op het terrein tegen IS blijft noodzakelijk om onze veiligheid te kunnen garanderen.

Ondertussen heeft de missie er al 7000 vlieguren opzitten, in 80% daarvan werden wapens ingezet. Die aanpak werpt duidelijk vruchten af. Islamitische Staat ligt onder druk en verliest grote stukken gebied. Militair-technisch is deze missie zonder twijfel een enorm succes.

Naast de resultaten is het humanitaire aspect van allergrootste belang. Onze troepen doen er alles aan om zoveel mogelijk burgerslachtoffers te vermijden. De minister stelt formeel dat "er op geen enkel moment sprake van is geweest dat België burgerslachtoffers heeft gemaakt"

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is