Meer Brusselaars aan de slag in Vlaanderen door samenwerking Actiris-VDAB

Door Jan Hofkens op 24 maart 2015, over deze onderwerpen: Arbeidsmobiliteit, VDAB, Werk

Vorig jaar zijn in Vlaanderen 1.820 Brusselse werkzoekenden aan de slag gegaan in het kader van afspraken tussen VDAB en de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris over actieve arbeidsbemiddeling met betrekking tot vacatures in Vlaanderen. Dat zijn er meer dan in 2013 en 2012, toen het om respectievelijk om 1.204 en 1.327 ging. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters op een schriftelijke vraag van Jan Hofkens (N-VA).

Sinds 2006 spelen VDAB, Actiris en het Waalse Forem elkaar automatisch vacatures door voor knelpuntenberoepen, vacatures die langer dan 42 dagen blijven openstaan of in het algemeen moeilijk ingevuld geraken.

De VDAB stuurde in 2014 68.268 vacatures door naar Actiris, tegenover 87.507 in 2013. Tussen VDAB en Actiris is al enkele jaren echter ook sprake van een intensere samenwerking waarbij Actiris actief bemiddelt op de door VDAB geselecteerde en doorgegeven vacatures. Terwijl Brussel kampt met een hoge werkloosheidsgraad, is er vooral in de luchthavenregio vaak een tekort aan arbeidskrachten.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is